Fagkurser for kokkelærlingene

Hallingdal Opplæringskontor arrangerer en rekke med fagkurser for kokklærlingene.
Hallingdal Opplæringskontor arrangerer en rekke kurser for kokkelærlingene.

  • Lokal mat – besøk hos lokale produsenter. Dette er en blikjent-tur for nye lærlinger
  • Bær fra fjellet – molter, tyttebær, krekling og blåbær.
  • Takke- og brødbaking. Hvordan kan takkebaking brukes i moderne retter?
  • Bressering, souvid og langtidssteking. Råvarer av kjaker, nakke, bog og ribbe.
  • Speking av kjøtt og spekepølser + pølsemaking
  • Fisk og skalldyr. Filetering av fisk og rensing av skalldyr.
  • Sauser og supper. Saus er nøkkelen til forståelse av kjøkkenet.
  • Ville vekster. Tur ut i naturen for å plukke ville vekster som granskudd, engsyre, forglemmegei, røtter mm.

 

Vil du vite mer?

Se våre relaterte innlegg

Smakeriet Beefbar – Geilo

Smakeriet Beefbar – Geilo

Smakeriet Beefbar på Geilo søker topp motiverte lærlinger i kokk -og servitørfaget.
Bocuse dÒr vinner Ørjan Johannessen og bror Arnt Johannessen åpnet i juni 2021 Smakeriet Beefbar på Geilo.

les mer
Strendo Trevare  – Ål

Strendo Trevare – Ål

Strendo Trevare er ny lærebedrift i Kontor- og Administrasjonsfaget og Salgsfaget.
Høsten 2021 fikk vi vår første topp motiverte lærling i Kontor- og Administrasjonsfaget.

les mer