Baker & Konditor

I Hallingdal finner du bakerier og konditorier på Gol og Geilo.

Som baker lager du gjærdeiger til forskjellige brød- og kakeprodukter. Dette kan være blant annet brød, boller, bagetter og pizzabunner. Arbeidet gjøres enten manuelt eller ved bruk av maskiner. Noen bakere velger å spesialisere seg i større industribakeri som styres av store automatiserte produksjonslinjer (samlebånd), mens andre velger mindre håndverksbakeri som har mer varierte håndlagde produkter.

Som konditor bør du ha interesse for matlaging, forming og smak. Du bør være kreativ og ha sans for farge og form. Du må kunne planlegge arbeidet og jobbe effektivt, samt være hygienisk og nøyaktig.
Konditor er et kreativt yrke, og pynting og sammensetning av kaker er konditorens spesialfelt. Som konditor må du forholde deg til moderne utstyr, strenge hygienekrav og delikate råvarer. Du må være i stand til å utnytte dyre råvarer på en økonomisk forsvarlig måte og sette sammen lekre utstillinger og ferdige varer.
En konditor bruker både tradisjonelle og nyere tilberedings- og konserveringsmetoder. Arbeidet består av både håndverk og maskinell produksjon. Økt påvirkning fra utlandet gjør at konditoren må være i stand til å hente inn og ta opp internasjonale impulser, samtidig som man beholder grepet om gamle nasjonale tradisjoner.
Konditoren har kunnskap om råvarepriser og kvalitet på råvarer.

Ønsker du å vite mer?

Her er noen som trenger deg

Salg

Salg handler i stor grad om å sette kunden i fokus og å skape fornøyde kunder.

les mer

Tømrer

Ta læretiden din som tømrer i Hallingdal, der hus -og hyttebygging har lange tradisjoner.

les mer

Kokk

I Hallingdal finner du mange hoteller og restauranter med svært høy grad av fokus på service, opplevelser, mat og drikke.

les mer

Reiseliv

Hallingdal er en av norges sterkeste reiselivsregioner og kan by på flere spennende lærebedrifter.

les mer

Servitør

Som servitør må du være interessert i mat og drikke og ikke minst være glad i mennesker.

les mer